¤ professionele hulp bij het verzorgen van uw belastingaangifte ¤

Belastingaangifte Particulieren

Is de belastingaangifte een jaarlijks terugkerende ergernis of wilt u voorkomen dat u kostbare fouten maakt bij het invullen van uw aangifte? Dan bent u bij Belastingconsultancy MVE aan het juiste adres. Ons kantoor helpt particulieren met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en andere belastingzaken. Tevens verzorgen wij fiscale adviezen.

Belastingconsultancy MVE staat garant voor professionele hulp bij het verzorgen van uw belastingaangifte. Samen zoeken wij met u naar mogelijkheden voor het optimaal indienen van uw belastingaangifte.

Optimale berekening van uw belastingsituatie
Na een grondige analyse van uw belastingsituatie worden een aantal modellen opgesteld die door onze gespecialiseerde belastingsoftware worden doorgerekend. Mede op basis van deze rekenmodellen stellen wij voor u de fiscaal meest gunstige belastingaangifte samen.

Bij uw aangifte houden wij tevens rekening met de meest gunstige verdeling van de aftrekposten tussen u en uw partner. Op deze manier worden alle aftrekbare uitgaven, zoals hypotheekrente, ziektekosten, kosten voor levensonderhoud kinderen, premies voor lijfrente en/of banksparen en alle andere aftrekposten geoptimaliseerd om een zo gunstig mogelijke belastingaangifte te realiseren. Ook een doordachte verdeling van uw eigen vermogen (Box 3) levert vaak belastingvoordeel op.

Fiscaal partner
Indien u nog geen fiscaal partner bent, toetsen wij of een fiscaal partnerschap gunstig voor u uitpakt. Is dit het geval, dan bespreken wij met u de mogelijkheden om dit in de toekomst alsnog te realiseren (bijvoorbeeld door het opstellen van een notarieel samenlevingscontract).

Complexe belastingaangifte
Bij complexe belastingaangiftes adviseren wij u altijd gebruik te maken van een erkend belastingkantoor om uw aangifte te laten indienen. De fiscale wetgeving, met alle hierop van toepassing zijnde uitzonderingen, het grote aantal arresten (uitspraken van de Hoge Raad) en de hoge frequentie waarmee nieuwe belastingwetgeving wordt doorgevoerd en aangepast is dermate complex dat deskundig advies vaak noodzakelijk is. Onder complexe belastingaangiftes verstaan wij onder andere de aankoop en/of verkoop van een eigen woning, het ophogen van uw hypotheek (de zogenaamde bijleenregeling), het gebruik van een bouwdepot, ontslagvergoedingen, berekening met betrekking tot de jaarruimte en reserveringsruimte i.v.m. banksparen/lijfrente, echtscheiding, schenkingen, overige (freelance) werkzaamheden, een erfenis of inkomsten welke (gedeeltelijk) in het buitenland zijn verworven.

Belastingconsultancy MVE heeft op het gebied van de hierboven genoemde fiscale wetgeving een ruime ervaring en adviseert u graag bij uw belastingaangifte. Daarbij beantwoorden wij gedurende het gehele jaar kosteloos uw e-mails of telefonische vragen.

Belastingaangiftes die door ons kantoor worden opgesteld voldoen aan de eisen van de Belastingdienst waardoor deze sneller kunnen worden afgehandeld. Mocht de Belastingdienst naar aanleiding van uw aangifte nog vragen hebben dan nemen zij contact met ons op.

Register Belastingadviseurs (RB)
Belastingconsultancy MVE is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB) en formeel erkend als RB-kantoor. Dit vormt een waarborg voor kwaliteit, integriteit en staat garant voor actuele kennis op fiscaal gebied. Een erkend RB-kantoor is geregistreerd in het Register van Belastingadviseurs (RB) en staat voor hoogstaand belastingadvies. De RB titel is beschermd.

Een DigiD code is niet nodig
Belastingconsultancy MVE is door de Belastingdienst gemachtigd voor het doen van elektronische belastingaangiftes en beschikt over een eigen beconnummer, waardoor wij namens onze cliënten kunnen optreden en bijvoorbeeld zaken als belastinguitstel eenvoudig voor u kunnen aanvragen.

Iedere belastingaangifte wordt namens ons kantoor ondertekend door een academisch fiscalist.

Voor Particuliere Belastingaangiftes bestaan er twee mogelijkheden:

Belastingaangifte per post of per e-mail
U kunt de checklist uit het betreffende (belasting)jaar uitprinten, invullen, ondertekenen en vervolgens per post naar ons kantoor opsturen. U kunt de checklist en andere gegevens ook scannen en naar ons e-mailen. Let er s.v.p. op dat u per e-mail slechts een beperkt aantal bijlagen kunt toevoegen. U ontvangt altijd een bevestiging zodra wij de gegevens van u hebben ontvangen. Belastingconsultancy MVE zal na ontvangst het gehele aangiftetraject voor u verzorgen.

Indien wij aanvullende informatie nodig hebben, nemen wij contact met u op.

Belastingaangifte bij u thuis
Er is tevens de mogelijkheid voor het maken van een persoonlijke afspraak om gezamenlijk de aangifte bij u thuis in te vullen. Dit is mogelijk indien u in een van onderstaande plaatsen woonachtig bent. De voordelen hiervan zijn dat we in overleg de belastingaangifte invullen, u kunt tussendoor vragen stellen en u heeft altijd al uw persoonsgegevens en formulieren binnen handbereik. Dit werkt prettig en snel, bovendien kan uw fiscalist dan optimaal de belastingaangifte op uw persoonlijke situatie afstemmen. Dit levert meestal extra belastingvoordeel op, omdat uw belastingadviseur op allerlei details let, waar u mogelijk niet van op de hoogte bent. In tegenstelling tot de meeste belastingadvieskantoren, zijn bij ons de afspraken ook ’s avonds en in het weekend mogelijk!

Een persoonlijke afspraak bij u thuis is mogelijk in de volgende plaatsen:
Abcoude, Achterveld, Almere, Amerongen, Amersfoort, Ankeveen, Baarn, Barneveld, Beusichem, De Bilt, Bilthoven, Blaricum, Bosch en Duin, Breukelen, Breukeleveen, Bunnik, Bunschoten, Bussum, Cothen, Culemborg, Den Dolder, Doorn, Driebergen, Driebergen-Rijsenburg, Eemdijk, Eemnes, Ermelo, ‘s-Graveland, Groenekan, Hagestein, Harderwijk, Harmelen, Hilversum, Hoevelaken, Hollandsche Rading, Hoogland, Hooglanderveen, Houten, Huis ter Heijde (Utrecht), Huizen, Ijsselstein, Kockengen, Kootwijkerbroek, Kortenhoef, Langbroek, Laren, Leersum, Leusden, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Loosdrecht, Lopik, Lunteren, Maarn, Maarsbergen, Maarssen, Maartensdijk, De Meern, Montfoort, Muiden, Naarden, Nederhorst ten Berg, Nieuwegein, Nijkerk, Nijkerkerveen, Odijk, Oudewater, Overberg, Putten, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Soesterberg, Spakenburg, Terschuur, Utrecht, Veenendaal, Veldhuizen, De Ronde Venen, Vianen, Vinkeveen, Vleuten, Voorthuizen, Vreeland, Weesp, Werkhoven, Westbroek, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Zeewolde, Zeist, Zevenhuizen, Zwartebroek.

Woont u buiten deze regio, maar wilt u toch graag persoonlijke begeleiding bij het invullen van de belastingaangifte, dan worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht (zie het tarieven overzicht). Woont u verder weg, maar wilt u samen met meerdere personen op locatie (bijvoorbeeld in een buurtcentrum) uw aangifte laten verzorgen, dan is dat mogelijk in overleg.

Wilt u meer informatie, heeft u specifieke vragen en/of wilt u een afspraak maken neemt u dan contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch, per e-mail of door middel van het contactformulier.

 

Belastingadviseur komt bij u thuis in de regio:

Almere
Amersfoort
Hilversum
Utrecht

Belastingconsultancy MVE is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs (RB) en formeel erkend als RB-kantoor. Dit vormt een waarborg voor kwaliteit, integriteit en staat garant voor actuele kennis op fiscaal gebied.

Een erkend RB-kantoor is geregistreerd in het Register van Belastingadviseurs (RB) en staat voor hoogstaand belastingadvies. De RB titel is beschermd.

 

Checklist aangifteChecklist IB 2023 Particulieren

Checklist aangifteChecklist IB 2022 Particulieren

Checklist aangifteChecklist IB 2021 Particulieren

Checklist aangifteChecklist IB 2020 Particulieren

Checklist aangifteChecklist IB 2019 Particulieren

RB logo